سیستم های هیدرولیک برای انواع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد: از سیستم ترمز اتومبیل گرفته تا لیفتراک و از سیستم پرس گرفته تا پمپ. همه سیستم ها از یک اصل اساسی یکسان استفاده میکنند و بالابرهای هیدرولیکی نیز از این قائده مستثنا نیستن. اجزای اصلی بالابر هیدرولیک به شرح زیر میباشد:
- سیلندر
- پیستون
- مخزن روغن
- پمپ
- شیر فلکه
معمولا سیستم هیدرولیک دارای یک اتاق مخصوص پمپ و موتور میباشد که نصاب بسته به درخواست مشتری میتواند در فاصله مناسب نسبت به بالابر قرار دهد. این اتاق وظیفه پمپ کردن روغن و جمع اوری آنرا بر عهده دارد...
نحوه عملکرد
سیستم های هیدرولیک
بالابرهای هیدرولیک بر اساس یک اصل اساسی کار میکنند. در سیستم هیدرولیک برای بالا رفتن، یک پمپ، روغن را به داخل سیلندر هل میدهد و پیستون را به سمت بالا هل میدهد این اصل کار بالابر هیدرولیک هست و حتی آسانسور هیدرولیک نیز همچین سیستمی دارد. در سیستم هیدرولیک برای پایین آمدن، دریچه باز میشود و روغن اجازه می یابد دوباره به داخل مخزن برود و با استفاده از نیروی جاذبه، واگن بالابر به عقب رانده میشود. نمودار پایین این سیستم را نشان میدهد.
نقات قوت و ضعف
بررسی مزایا و معایب سیستم های هیدرولیک
مزایا
اصلی ترین مزیتی که سیستم های هیدرولیک دارند امکان استفاده در مکانهایی هست که به فضای بالای شافت نیازی نیست همچنین این سیستم به علت متصل بودن به کف ساختمان قدرت بالاتری خواهد داشت.
در سیستم هیدرولیک به علت استفاده از روغن، در صورتی که مشکلی نیز پیش بیاید بسته به سرعت نشت روغن سرعت فرود آمدن کابین کم خواهد بود.
همچنین بالابرهای هیدرولیکی ارزانتر از بالابرهای کششی هستند در نتیجه در صورتی که بودجه پروژه ملاک باشد استفاد از سیستم هیدرولیکی بصرفه تر خواهد بود.
معایب
بالابر یا آسانسورهای هیدرولیکی به علت استفاده از روغن سرعت حرکت بالایی نخواهند داشت همچنین به علت استفاده از سیلندر امکان استفاده برای ساختمانهایی که تعداد طبقات بالایی دارند مقدور نخواهد بود.
مانند هر مایعی، روغن میتواند از سیستم نشت کند که میتواند مسائل بزرگی ایجاد کند. البته لازم نیست زیاد نگران باشید چون این اتفاق معمولاً برای سیستم های جدید رخ نمیدهد.
استفاده از سیستم هیدرولیک، به علت قدرت بالای سیستم روغن مزایایی دارد ولی استفاده از هیدرولیک مصرف انرژی بالایی خواهد داشت. استفاده از سیستم جایگزینی مثل کششی مصرف انرژی پایین تری خواهد داشت.